Az egy egy arányú zsiradékot a sóval és cukorral üstben felforraljuk, majd a forrásban lévő anyaghoz állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. További hevítés során a tésztát alaposan reszteljük, miközben fakanállal kevergetjük. Vigyázzunk arra, hogy az üst oldalára, aljára a tészta rá ne égjen. Levesszük a tűzről. Gépi habverővel kevergetjük amíg egy kicsit hűl, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Nyúlós tésztát kell hogy kapjunk. Minél tovább forrázzuk a tésztát annál több tojást képes felvenni. Hogy mennyi tojást használunk, az függ a tojások nagyságától, a liszt minőségétől, resztelés mértékétől, és attól hogy keményebb vagy lágyabb tésztát szeretnénk kapni. A lágyabb tészta nem eléggé üreges. Minél keményebb a tészta annál üregesebb, annál nagyobb repedések keletkeznek sütéskor a felületén. Tiszta sütőlemezre sima vagy csillagcsöves nyomózsákból formázzuk.
Gőzös sütőben 230-210 fokon sütjük. Amíg térfogata és kéregváza nem alakul ki nem szabad rányitni.
|