Az egy egy arny zsiradkot a sval s cukorral stben felforraljuk, majd a forrsban lv anyaghoz lland kevers kzben hozzadjuk a lisztet. Tovbbi hevts sorn a tsztt alaposan reszteljk, mikzben fakanllal kevergetjk. Vigyzzunk arra, hogy az st oldalra, aljra a tszta r ne gjen. Levesszk a tzrl. Gpi habvervel kevergetjk amg egy kicsit hl, majd egyesvel hozzadjuk a tojsokat. Nyls tsztt kell hogy kapjunk. Minl tovbb forrzzuk a tsztt annl tbb tojst kpes felvenni. Hogy mennyi tojst hasznlunk, az fgg a tojsok nagysgtl, a liszt minsgtl, resztels mrtktl, s attl hogy kemnyebb vagy lgyabb tsztt szeretnnk kapni. A lgyabb tszta nem elgg reges. Minl kemnyebb a tszta annl regesebb, annl nagyobb repedsek keletkeznek stskor a felletn. Tiszta stlemezre sima vagy csillagcsves nyomzskbl formzzuk.
Gzs stben 230-210 fokon stjk. Amg trfogata s kregvza nem alakul ki nem szabad rnyitni.
|