Sajtkrém
Tejszínt reszelt sajttal, sóval, tojássárgájával egyneműsítjük, majd állandó kevergetés mellett besűrítjük, ezután lehűtjük és vajjal habosra keverjük. Olcsóbb változat: tejszín helyett tejet használunk, kevesebb vagy egyáltalán nem is tartalmaz tojást és sűrítésre lisztet használunk.
Körözött
A túrót szitán áttörjük, fűszerezzük őrölt borssal és reszelt vörös hagymával. Fűszerpaprikával színezzük majd sózzuk és vajjal habosra keverjük. Ízét fokozhatjuk juhtúróval vagy gomolyával. Adhatunk hozzá metélő hagymát.
Tojáskrém
A tojást megfőzzük majd lereszeljük. Vajjal kihabosítjuk, mustárral ízesítjük, sózzuk és fehér borssal fűszerezzük. Adhatunk hozzá finomra vágott snidlinget és finomra vágott petrezselyemzöldet.
Káposztatöltelék
A káposztát lereszeljük és lesózzuk, majd kinyomkodjuk. Kevés zsiradékban cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a káposztát, és addig pirítjuk míg aranybarna színe lesz. Őrölt borssal fűszerezzük.
|