Sajtkrm
Tejsznt reszelt sajttal, sval, tojssrgjval egynemstjk, majd lland kevergets mellett besrtjk, ezutn lehtjk s vajjal habosra keverjk. Olcsbb vltozat: tejszn helyett tejet hasznlunk, kevesebb vagy egyltaln nem is tartalmaz tojst s srtsre lisztet hasznlunk.
Krztt
A trt szitn ttrjk, fszerezzk rlt borssal s reszelt vrs hagymval. Fszerpaprikval sznezzk majd szzuk s vajjal habosra keverjk. zt fokozhatjuk juhtrval vagy gomolyval. Adhatunk hozz metl hagymt.
Tojskrm
A tojst megfzzk majd lereszeljk. Vajjal kihabostjuk, mustrral zestjk, szzuk s fehr borssal fszerezzk. Adhatunk hozz finomra vgott snidlinget s finomra vgott petrezselyemzldet.
Kposztatltelk
A kposztt lereszeljk s leszzuk, majd kinyomkodjuk. Kevs zsiradkban cukrot karamellizlunk, hozzadjuk a kposztt, s addig pirtjuk mg aranybarna szne lesz. rlt borssal fszerezzk.
|