Szraz di-mktltelk
1 kg darlt di/mk
40 dkg porcukor
citromhj
mazsola
vanlis cukor
rlt fahj
szegfszeg
Egy tlban az anyagokat sszekeverjk.
Forrzott di/mktltelk
A darlt dit/mkot egynemstjk a reszelt citromhjjal, vanlis cukorral, rlt fahjjal s szegfszeggel, valamint des morzsval. Kzben a kristlycukrot, mzet, mazsolt annyi vzben feltesszk fni amennyi ellepi s szlerssgre fzzk ( 2-3 percig forraljuk ). Majd a kevertlban lv anyagra ntjk, annyit, hozgy kzzel jl formzhat legyen. ( dsthatjuk mg esetleg reszelt, kinyomkodott almval, cukrozott narancshjjal )
Resztelt ditltelk
A di egyik felt finomra, msik felt gorombra darljuk. Hozzadjuk a cukrot, a tojsfehrjt, a reszelt citromhjat s lland kevergets mellett 60-70C-ig reszteljk.
Habos ditltelk
A cukorszrppel kszlt tojshabba finomra darlt dit kevernk. A tojsfehrjre 6-7 dkg cukrot s 2 dkg dit szmtunk. Citromreszelkkel s rlt fahjjal zestjk.
Diprtltelk
A cukrot kevs vzzel vagy tejjel felfzzk, hozzkeverjk az rlt dit, citromhjreszelket. Ha kihlt, hengergpen tengedjk. Rummal, kenhet llagv keverjk.
|