Prizsi krm
7 dl tejszn
1 kg cukor
1 kg vaj
40 dkg kakapor
A cukrot a tejsznnel egynemstjk, majd kevergets mellett 105-110C-on szlerssgre besrtjk. Hozzadjuk a kakaport, s rvid ideig reszteljk. Hozzadjuk a vaj 1/3 rszt, egynemstjk, htjk, a maradk vajjal habosra keverjk.
Rokok krm
1/3 fztt alapvajkrm
2/3 prizsi krm
Az elksztett kt krmet egynemstjk.
Pralin krm
Pl: mandula pralin. 1:1 arnyban tartalmaz mandult s cukrot. Cukor olvasztsa ( dobos cukor) + durvra trt mandula. Zsrozott mrvnyasztalra ntjk, nyjtjuk, majd htjk. Hts utn hengergpen tengedjk s kakavajjal vagy kkuszzsrral kihabostjuk.
Trffel krm
1 l tejsznt 1 kg csokoldval felfznk, majd lehtjk, s vajjal habb verjk.
|