Wind massza
1 db tojsfehrjhez 7 dkg cukrot szmtunk. ( 5 dkg-bl gyenge fondn erssg cukoroldatot ksztnk, 2 dkg-ot pedig a tojsfehrje habb vershez hasznlunk fel ) A tojsfehrjt a cukor nlkl kemny habb verjk majd hozzadjuk a kristlycukrot, addig verjk, mg fellete csillog fehr szn lesz s a cukor elolvad benne. Ezutn cskkentve a habver sebessgt vkony sugrban hozzntjk a cukoroldatot. Majd kihlsig lland kevergets mellett verjk.
Srgakrm
1l tej
30 dkg cukor
6 db tojs
14 dkg krmpor
( fele-fele arnyban liszttel helyettestjk )
vanlis cukor
vanliard
sszekeverjk a tojsok srgjt kevs tejjel s a pudingporral. A vanlis cukrot a cukor felvel, a kikapart vanliarddal s a megmaradt tejjel felforraljuk. Hozzadjuk a tojsos elegyet s visszatve a tzhelyre besrtjk, kzben a tojsfehrjehabot a cukorral kemny habb verjk s vatosan a forr pudingba forgatjuk. Azonnal felhasznljuk.
Aranykrm
Anyaghnyadban annyiban tr el a srgakrmtl hogy csak tojssrgjt tartalmaz, a cukrot hromszorosra nveljk, s a legvgn msfl kg vajjal habosra keverjk.
A margarin kivtelvel pudingot fznk, majd hls utn a vajjal habosra keverjk.
|