Cukros tejszínhab
1l tejszínt 10-12 dkg porcukorral kemény habbá verjük majd zselatinnal kötjük meg.
Csokoládés tejszínhabkrém ( Rigójancsi )
A tejszínhabot kemény habbá verjük, majd olvasztott csokoládéval, párizsikrémmel vagy kakaóporral ízesítjük. A legjobb minőségű krémet akkor kapjuk, ha 1l tejszínhez 30 dkg olvasztott csokoládét adunk. Ha párizsikrémből készítjük, akkor 30-40 dkg-ot számítunk. Ha kakaóporból készítjük akkor 1l tejszínhez 6 dkg kakaóport és 12 dkg porcukrot számítunk.
Oroszkrém
Sárgakrémet készítünk tojásfehérjehab hozzáadása nélkül, majd lehűtjük, tejszínhabbal lazítjuk, majd rumba áztatott cukrozott gyümölcsöt és mazsolát adunk hozzá, dúsíthatjuk még cukrozott narancshéjjal vagy színezett koktél cseresznyével. Állagát zselatinnal állítjuk be.
|